Jomco B.V. — Checkup

Een frisse blik geeft inzicht

Software is nooit af. Software organisaties zijn ook nooit af. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar waar kan je je energie nu het beste in steken? DevOps en continuous deployment, documentatie en communicatie of toch monitoring? Welke risico's loop je nu en welke kansen liggen voor het oprapen?

Overzicht en inzicht

Een checkup laat je zien hoe je er voor staat. Waar je winst kan halen uit verbeteringen, en waar je risico's moet aanpakken voordat het problemen worden.

We maken een overzicht van de kansen en risico's, met aanbevelingen die relevant zijn voor de fase waarin je product of project zich bevindt. Zo helpen we je prioriteiten stellen en zinvol te investeren in je product en organisatie.

Hoe werkt het

Een checkup verloopt in twee fases.

Eerst gaan we aan de slag met de beschikbare producten; je eindproduct en de gebruikersdocumentatie, maar ook de broncode en interne documentatie. In deze fase gaan we grotendeels autonoom aan het werk – dit kost de organisatie dus weinig tijd.

In de tweede fase bekijken we de teams en processen. Hierbij maken we gebruik van aangeleverde documentatie en interviews met teamleden en belanghebbenden. Hiervoor moet de organisatie tijd vrij maken.

Onderwerpen

We behandelen punten die relevant zijn voor jouw product en organisatie. Veel voorkomende thema's zijn bijvoorbeeld software architectuur, communicatie en ontwikkelproces, code hygiëne en technical debt, monitoring en DevOps.

Resultaat

We beschrijven onze bevindingen en aanbevelingen in een rapport van ongeveer 20 pagina's. Daarnaast leveren we ook een samenvattende presentatie voor het team en belanghebbenden.

Vertel me meer!

Neem contact op via e-mail.

Joost Diepenmaat <joost@jomco.nl>
Remco van 't Veer <remco@jomco.nl>