Jomco B.V. — Ons portfolio

Ja, maar wat dóén jullie nou eigenlijk?

BigMile

BigMile geeft inzicht in de CO₂-voetafdruk van logistieke ketens — van gecertificeerde rapportages per jaar tot uitstoot per individuele zending over meerdere modaliteiten en bundelingen. Hiermee helpt BigMile bedrijven om de voetafdruk van hun logistiek te verkleinen.

Wij hebben geholpen om BigMile van een proof of concept project bij Connekt naar een schaalbare online dienst te ontwikkelen. We hebben een schaalbare architectuur binnen Azure uitgewerkt, meegeschreven aan de leidraad voor aanbesteding van ontwikkelwerk, met de uitvoerende technische teams van verschillende leveranciers een flexibel en betrouwbaar engineering proces opgetuigd, en coaching gedaan voor het technische management.

BigMile is nu een zelfstandige onderneming met meer dan 200 klanten, van multinationals en overheidsinstellingen tot kleine vervoerders.

SURF Open Onderwijs API

SURF is de de ICT-coöperatie van onderwijs en onderzoek. De Open Onderwijs API is een door SURF ontwikkelde standaard voor uitwisseling van gegevens tussen onderwijsinstellingen. Hiermee kunnen studenten bijvoorbeeld roosters en cijfers inzien van alle aangesloten universiteiten

Voor SURF ontwerpen, ontwikkelen en ondersteunen wij de API gateway waarmee cursusgegevens van aangesloten instellingen opgevraagd, gecontroleerd en gebundeld wordt. Dit maakt het eenvoudig om nieuwe toepassingen te ontwikkelen die gebruik maken van onderwijs gegevens, en geeft instellingen meer inzicht in de kwaliteit en het gebruik van hun data.

De door ons ontwikkelde code is geschreven in Node/JS en Clojure en is open-source:

Connekt

Connekt is een onafhankelijk netwerk voor slimme mobiliteit en duurzame logistiek. Voor Connekt en Topsector Logistiek werken wij technische ontwerpen uit en doen we haalbaarheidsonderzoek voor slimmere, effectievere en duurzamere logistieke- en productieprocessen.

GSF Glasgroep

GSF Glasgroep is de specialist op het gebied van glaswanden en glasherstel. GSF Glasgroep is een familiebedrijf dat al bijna 25 jaar actief is als VCA-gecertificeerde glasleverancier en hersteller.

Voor GSF ontwikkelen en beheren wij progressive web apps in ClojureScript voor iOS & Android telefoons, waarmee de monteurs inmeten en plaatsingen afhandelen, plus de gekoppelde planning applicatie in Ruby en ClojureScript voor de backoffice. Hiermee heeft GSF een maatwerk systeem dat tienduizenden meldingen per jaar efficiënt afhandelt.

Bestaatditadres.nl

Bestaatditadres.nl is een dienst waarmee adressen in Nederland opgezocht en gecontroleerd kunnen worden. Dit gebeurd op basis de meest recente versie van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) welke volledig automatisch up-to-date gehouden wordt.

Deze applicatie is volledig opensource en wordt door ons gebouwd, gehost en onderhouden.

Dat wil ik ook!

Neem contact op via e-mail.

Joost Diepenmaat <joost@jomco.nl>
Remco van 't Veer <remco@jomco.nl>